Τα επενδυτικά σχέδια και το ομόλογο της Folli Follie

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκδοσή του

Τα επενδυτικά σχέδια και το ομόλογο της Folli Follie

Και επίσημα η γενική συνέλευση της εταιρείας Folli Follie ενέκρινε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου έως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ.

 

Τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ομίλου, δεδομένου ότι υφίσταται ένα ομολογιακό ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγει στα μέσα στου 2019, ενώ η διοίκηση ζήτησε εκ των προτέρων την έγκριση από τους μετόχους, ώστε να είναι προετοιμασμένη μέσα στο επόμενο διάστημα, εφόσον υπάρξει η δυνατότητα νέας έκδοσης με ευνοϊκούς όρους.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο ομολογιακό εκδόθηκε το 2014 σε μια ευνοική συγκυρία με επιτόκιο 1,7% στη διεθνή αγορά.

Η έκδοση του δανείου θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, έχοντας ως στόχο την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.

Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τη μη διανομή μερίσματος για το έτος χρήσης 2016, αλλά και την εκπόνηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με κατώτερη τιμή αγοράς τα 5 ευρώ και ανώτερη τα 50 ευρώ.

Στα σχέδια της Folli Follie, είναι η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται επαφές με νέες φίρμες, με τη διοίκησή της να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την ανάληψη νέων αντιπροσωπειών στο μέλλον, ενώ σχεδιάζονται νέα λιανικά concepts, όπως το πρόσφατο Sport Loft. Παράλληλα στα σχέδια του ομίλου είναι η ενίσχυση της παρουσίας του στο online και mobile κανάλι, από το οποίο ο όμιλος προσδοκά σε βάθος χρόνου, να φέρνει το 30% των πωλήσεων του.

Εν τω μεταξύ σχέδια υπάρχουν και για τη γεωγραφική επέκταση, με τον κ. Κουτσολιούτσο να αναφέρει πως μετά τη συμφωνία διάσωσης της Καλογήρου -σ.σ. η Αττικά Πολυκαταστήματα θα συμμετάσχει με μειοψηφικό ποσοστό-, εξετάζεται σε βάθος χρόνου η επέκταση της φίρμας σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ