«Πουλάει» το ομολογιακό της Sunlight

Οι επενδυτές ανταποκρίνονται θετικά στην προοπτική της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας

«Πουλάει» το ομολογιακό της Sunlight

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη δημόσια προσφορά του ομολογιακού δανείου της Sunlight, όπως διατυπώνουν στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν από κοντά την πορεία της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η εισαγωγή του ομολόγου θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου. Συντονιστές και Κύριοι Ανάδοχοι είναι οι Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή. Το εύρος του επιτοκίου ορίστηκε μεταξύ 4,20% έως 4,70% (κατώτερη και ανώτερη τιμή) ενώ θα εκδοθούν 50.000 ομολογίες αξίας 1.000 ευρώ έκαστη, με το συνολικό ποσό που θα ζητήσει η εταιρεία να φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η αγορά επισημαίνει πως οι επενδυτές ανταποκρίνονται θετικά στην προοπτική της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Sunlight, που βασίζονται στην εξωστρέφειά της αλλά και στον τομέα των συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες) όπου δραστηριοποιείται και εμφανίζει υψηλή ζήτηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στην πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιείται οι τιμές πώλησης μπαταριών αναπροσαρμόζονται ανά τρίμηνο, με βάση την εξέλιξη της τιμής του μολύβδου στο LME. Αντίστοιχα, η εταιρεία αγοράζει την εν λόγω πρώτη ύλη από διάφορους προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική SUNLIGHT RECYCLING Α.Ε., κυρίως με σταθερό ανά τρίμηνο τιμοκατάλογο, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις spot. Για την αντιμετώπιση του εν λόγω κινδύνου που προκύπτει από τις διακυμάνσεις της τιμής του μολύβδου, η εταιρεία προβαίνει, κατά το δυνατόν, σε φυσική αντιστάθμιση μεταξύ πωλήσεων και αγορών.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις εκείνες που ακόμη και η φυσική αντιστάθμιση της τιμής του μολύβδου δεν είναι δυνατή, η Sunlight έχει ξεκινήσει από την αρχή του 2017 να χρησιμοποιεί εργαλεία αντιστάθμισης, προκειμένου να αποφανθεί για την αποτελεσματικότητα αυτών και τη συμβατότητά τους με τον τρόπο λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ποσό γύρω στα 36 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού, ενώ θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας, στις οποίες περιλαμβάνεται η ίδρυση δύο θυγατρικών στο εξωτερικό. Πάντως ο όμιλος προχωρά σε γενικευμένη αναχρηματοδότηση καθώς το 2018 λήγει το μεγαλύτερο μέρος ομολογιακού που είχε πάρει παλαιότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ