Ποια είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Ελληνικού

Τάσος Γιαννίτσης: Στο ΤΑΙΠΕΔ κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο

Ποια είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Ελληνικού

Κατατέθηκε σήμερα το Μaster Plan για το Ελληνικό για να μη χάνεται χρόνος και να τρέχουν παράλληλα οι διαδικασίες της έγκρισης του Master Plan και οι διαδικασίες εξέτασης της ένστασης για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 37 στρεμμάτων του Ελληνικού.

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της Lamda Development Τ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι το τμήμα, που χαρακτηρίστηκε ως δάσος, είναι τόσο σημαντικό όσο η «αχίλλειος πτέρνα».

Ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι «πρόκειται για την πιο σημαντική περιοχή (σ.σ.: το τμήμα που χαρακτηρίστηκε ως δάσος) που σηματοδοτεί το ψυχαγωγικό και τουριστικό κομμάτι του Ελληνικού. Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα είναι «αχίλλειος πτέρνα» του έργου καθώς δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο σχεδιασμός που έχει γίνει για τη συγκεκριμένη περιοχή. Η Ελληνικό έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά, η οποία αναμένεται να εξεταστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ως προς τα αρχαιολογικά ζητήματα, που είχαν προκύψει πέρυσι το καλοκαίρι, ο επικεφαλής της Lamda Development ανέφερε ότι «έχει γίνει ένα μνημόνιο συνεργασίας κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς (ΤΑΙΠΕΔ, υπουργείο Πολιτισμού) που περιγράφει ακριβώς τα βήματα κατά τη διάρκεια των εκσκαφών. Περιμένουμε να μας σταλεί για να υπογραφεί».

Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία κατέθεσε την Μελέτη Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της έκτασης, ώστε η διαδικασία της διαβούλευσης να "τρέξει" παράλληλα με την εξέταση της ένστασης.
Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) περιλαμβάνει το Master Plan της ανάπτυξης και όλες τις αναγκαίες μελέτες για την επένδυση, ύψους 7 δισ. ευρώ. Αφού εγκριθεί από το κυβερνητικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, θα πρέπει να λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος και να κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην εν λόγω επένδυση και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο χρόνο που θα χρειασθεί για να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ