Η φέτα Κολιός "ταξιδεύει" σε 50 χώρες

Η φέτα Κολιός "ταξιδεύει" σε 50 χώρες
Σε συνεχή ανάπτυξη βρίσκεται η ελληνική εταιρεία παραγωγής τυριών και γιαουρτιού ΚΟΛΙΟΣ με τζίρο πάνω από 110 εκ. ευρώ το 2016 και αύξηση τόσο των εξαγωγών της όσο και των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Kολιό, και το 2017 η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 14%, ενώ διευρύνει το δίκτυο εξαγωγών της, τόσο στα επώνυμα προϊόντα Κολιός όσο και στα private label που τυποποιεί για λογαριασμό σουπερμάκετ σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν άνω του 50% του τζίρου της.

Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος παράγει αγνά, ελληνικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από το 1948 και απασχολεί 408 εργαζόμενους. Από τις δυναμικότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες του κλάδου στην Ευρώπη, κατέχει σήμερα στην Ελλάδα εξέχουσα θέση στην παραγωγή τυριών και την πρώτη θέση στις εξαγωγές Φέτας Π.Ο.Π.

Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΚΟΛΙΟΣ στο Λιμνότοπο Πολυκάστρου Κιλκίς, με καλυμμένη επιφάνεια 46.000 τμ., επεξεργάζεται το φρέσκο πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα, συλλέγοντας ημερησίως 600 τόους γάλα από 1200 παραγωγούς, από επιλεγμένες και ελεγχόμενες κτηνοτροφικές μονάδες των 15 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Άριστη πρώτη ύλη και προηγμένες διαδικασίες παραγωγής

Η άριστη πρώτη ύλη, οι αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και οι αυστηροί έλεγχοι σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ. Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και αυτοελέγχου που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα: ISO 22000, ISO 9001:2008, BRC, IFS, επίσης AGROCERT και BIO HELLAS.

Η ΦΕΤΑ ΚΟΛΙΟΣ έχει βραβευτεί ως "Προϊόν της Χρονιάς" στη Γερμανία, ως "Το Καλύτερο Προϊόν" στη Ρωσία, ενώ μόνο την τελευταία τριετία έχει κερδίσει 6 χρυσά και 6 αργυρά βραβεία ποιότητας και γεύσης, μεταξύ των οποίων τα κορυφαία βραβεία της Γερμανίας και της Αγγλίας "Quality Food Award", "International Cheese Award" και "World Cheese Award".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ