Ρολόγια και αξεσουάρ αύξησαν τα κέρδη του ομίλου Folli Follie

Ρολόγια και αξεσουάρ αύξησαν τα κέρδη του ομίλου Folli Follie
Με αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία έκλεισε η περσινή χρήση για τον όμιλο Folli Follie, η διοίκηση του οποίου εκφράζει την ικανοποίηση της για τις επιδόσεις σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων στο οικονομικό περιβάλλον.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Folli Follie για το 2016 ανήλθε στο ποσό των 1,337 δισ. ευρώ 1,1 δισ. ευρώ εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015 αυξημένος κατά 12,1%.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που στο 2016 ανήλθε σε 262,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 238,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 9,9%.

Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε σε 291,9 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 10,1%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 222,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group σημείωσε ότι "τo 2016 ήταν ένα επιτυχημένο έτος για τον Όμιλο μας. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι αναπτύχθηκαν θετικά.Παράλληλα επεκταθήκαμε σε νέες αγορές και προετοιμάσαμε τον Όμιλο για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του. Σε αυτό το πλαίσιο και όπως επικοινωνήσαμε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους επενδύουμε πρωταρχικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου προκειμένου να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατό στις νέες τάσεις του παγκόσμιου λιανεμπορίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα ευμετάβλητο διεθνές οικονομικό περιβάλλον όπου η αβεβαιότητα είναι εμφανής σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Προκειμένου να προσαρμοστούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής κάνουμε αναλυτική επισκόπηση των εσωτερικών διαδικασιών μας και ευθυγραμμίζουμε το λειτουργικό μας μοντέλο με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση μας στις απαιτήσεις του νέου πιο ενημερωμένου καταναλωτή. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το 2017 θα είναι ένα εξίσου θετικό έτος και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, ενώ παραμένουμε διαρκώς προσηλωμένοι στο να προσθέτουμε αξία στους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους μετόχους μας».

Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας

Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του Ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα:

- Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 14,1% και ανήλθε σε 977,8 εκατ. ευρώ

- To EBITDA του τομέα ανήλθε σε 267,45 εκατ. ευρώ συγκρινόμενο με 239,06 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 11,9%.

- Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 5,9% και ανήλθε σε 181,4 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 15,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 16,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

- Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 8,1% και ανήλθε σε 178,1 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 9,1 εκατ. ευρώ συγκρινόμενο με 9,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ