"Αφεντικό" με 59% ο Σαββίδης στη Σουρωτή

"Αφεντικό" με 59% ο Σαββίδης στη Σουρωτή
Στον πλήρη έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη πέρασε η εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού «Σουρωτή».

Η εταιρεία Belterra συμφερόντων του κ. Σαββίδη απέκτησε ποσοστό 10,9% της «Σουρωτή» που έβγαλε σε δημοπρασία ο Δήμος Θέρμης έναντι 1,05 ευρώ ανά μετοχή. Από την πώληση των μετοχών ο Δήμος Θέρμης θα εισπράξει σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ τα οποία θα διαθέσει εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Σουρωτής με προτεραιότητα την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης.

Πρόσφατα η Belterra είχε αποκτήσει και το 4,5% των μετοχών της «Σουρωτή» από τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό με την ίδια διαδικασία. Πλέον, το ποσοστό του επιχειρηματία βρίσκεται στο 59,2%.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Σουρωτής ΑΕ" κατά 4,6 εκατ. ευρώ σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2/2017. Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η πλευρά Σαββίδη αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της, καθώς το ενδιαφέρον της για την ιστορική εταιρεία είναι εκφρασμένο προ πολλού και σε όλους τους τόνους.

Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην «Σουρωτή» είναι η Coca - Cola με 18,13%.
Ο Δήμος Θέρμης μετά την πώληση του 10,9% διατηρεί ένα 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Σουρωτή».

Υπενθυμίζεται ότι παρότι δεν λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς της κι εμφανίζεται ζημιογόνος, η «Σουρωτή» εξακολουθεί να κατέχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο του ανθρακούχου μεταλλικού νερού στην ελληνική αγορά, της τάξης του 55%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ