«Εισβάλλει» στην Ερμού αμερικανική εταιρεία ένδυσης

«Εισβάλλει» στην Ερμού αμερικανική εταιρεία ένδυσης
Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού κάνει το «ντεμπούτο» του, το πρώτο κατάστημα Forever 21, το οποίο φιλοξενείται σε κτίριο ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Το στοίχημα ανάπτυξης της αμερικανικής αλυσίδας ένδυσης Forever21, σε Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, αναλαμβάνει η Teren Management Europe, με επικεφαλής έναν Έλληνα μάνατζερ, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ρήγμα» σε μια αγορά που κυριαρχείται από την παρουσία των μεγάλων Ευρωπαίων λιανέμπορων της ένδυσης, όπως οι όμιλοι Inditex και H&M.

Ο Αλέξανδρος Δούκας, διευθύνων σύμβουλος της Teren Management Europe, έχει εμπειρία στις πωλήσεις αλλά και στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας δικτύων. Διαθέτει θητεία ως επικεφαλής πωλήσεων σε πολυεθνικές όπως η Pepsico - HBH και η Coca-Cola, διατέλεσε στη συνέχεια γενικός διευθυντής του δικτύου καταστημάτων της Γερμανός - Cosmote, ανέλαβε ακολούθως τη γενική διεύθυνση του Club Hotel Casino Loutraki, ενώ υπήρξε και γενικός διευθυντής της ΟΠΑΠ Α.Ε., με αντικείμενο την ανάπτυξη των VLTs, την εποχή όπου ακόμη η εισηγμένη ελεγχόταν από το Δημόσιο.

Ο νέος ρόλος του στην Teren Management Europe, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η οποία, ωστόσο, εδρεύει στη Βουλγαρία και αποτελεί την αποκλειστική κάτοχο των δικαιωμάτων δικαιόχρησης (exclusive franchisee) της αλυσίδας ένδυσης Forever 21, είναι η επέκταση και η ανάπτυξη της φίρμας σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία.

Για την ανακατασκευή και προετοιμασία του κτιρίου, το οποίο διαθέτει 2.500 τ.μ. ωφέλιμου εμπορικού χώρου σε τέσσερις ορόφους, απαιτήθηκε επένδυση 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4 εκατ. ευρώ κατέβαλε η πλευρά Γερμανού και 3 εκατ. ευρώ η πλευρά της Τeren Management Europe, η οποία έχει αναλάβει το master franchise της Forever 21 για 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Έως το τέλος του 2017, η διοίκησή της εκτιμά ότι θα διαθέτει 25 καταστήματα σε διάφορες χώρες, ανεβάζοντας ρυθμούς στην επέκταση του δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ