Η νέα επένδυση της Amazon αξίας 1,49 δισ.

Η νέα επένδυση της Amazon αξίας 1,49 δισ.
Η εταιρία Amazon.com Inc, προγραμματίζει την επένδυση οικονομικών κεφαλαίων 1,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός κέντρου διαχείρισης φορτίων που θα μεταφέρονται με αεροσκάφη, στο Κεντάκι, σύμφωνα με δηλώσεις πολιτειακών αξιωματούχων.

O γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου φιλοδοξεί ότι με την κατάλληλη διαχειριστική αξιοποίηση του αναφερόμενου κέντρου θα είναι σε θέση να συναγωνιστεί ανοιχτά κι άμεσα τα αντίστοιχα κέντρα εμπορευματικής διαχείρισης των κοινοπραξιών μεταφοράς εμπορευμάτων, FedEx Corp και United Parcel Service Inc.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογική εταιρεία επέτυχε συμφωνία για την 50ετή εκμετάλλευση έκτασης περίπου 900 εκταρίων (9.000 στρεμμάτων) μέσω διαδικασίας leasing, από τη διαχείριση του Cincinnati/Northern Kentucky International Airport. Η έκταση αυτή, είναι σε εμβαδόν παραπλήσια με τα παγκόσμια κέντρα εμπορευματικής διαχείρισης, που διαθέτουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η Amazon προσπαθεί να απαλλαγεί από την εξάρτησή της έναντι τρίτων για τη μεταφορά των ειδών κι εμπορευμάτων που πουλάει, στοχεύοντας στη μείωση του λειτουργικού της κόστους, αλλά και του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφορά και διανομή των προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ