Στο δρόμο που χάραξε η VW η Fiat

Στο δρόμο που χάραξε η VW η Fiat
H βρετανική κυβέρνηση ζητά επειγόντως πληροφορίες από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία κατηγόρησε την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler για παράνομη χρήση κρυφού λογισμικού, ώστε να μην ανιχνεύονται οι υπερβολικές εκπομπές αερίων από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της.

«Ζητούμε επειγόντως περαιτέρω πληροφόρηση από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ… και θα ζητήσουμε επίσης πληροφόρηση από τον κατασκευαστή αναφορικά με τα αυτοκίνητα στη βρετανική αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Sergio Marchionne απέρριψε χθες με οργή τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία και ότι η εταιρεία δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει λογισμικό για να καταστρατηγεί τους κανόνες αναφορικά με τις εκπομπές αερίων κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

AdTech Ad
Δικαστική έρευνα για πιθανές παρατυπίες στις εκπομπές ρύπων ξεκίνησε και ο εισαγγελέας του Παρισιού στο πλαίσιο της κρατικής έρευνας στην αυτοκινητοβιομηχανία Renault

Η μετοχή της Renault σημείωσε σημαντική πτώση μετά την αποκάλυψη της έρευνας. Σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη οι τρεις δικαστές εξετάζουν το θέμα από τις 12 Ιανουαρίου. Στις 12:00 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Renault σημείωσε πτώση 4%, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου περίπου μήνα, καταγράφοντας από τις χειρότερες επιδόσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ