Στην Αφρική στρέφει το βλέμμα της η Coca Cola Hellenic

Στην Αφρική στρέφει το βλέμμα της η Coca Cola Hellenic
Τη δραστηριότητά της στην Αφρική, δεν αποκλείεται να επεκτείνει η Coca Cola HBC, μετά την εξαγορά των μεριδίων της ΑΒ ΙnBev στην ήπειρο, από την The Coca Cola Company.

Όπως ανακοίνωσε η τελευταία, απέκτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες προσωρινά και σύντομα θα τις μεταβιβάσει σε εμφιαλωτές της, με βασικότερους στην περιοχή να είναι οι Coca-Cola European Partners και Coca-Cola Hellenic, η οποία διατηρεί δραστηριότητα στη Νιγηρία.

Αναλυτικά, η The Coca-Cola Co. συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 54,5% στην Coca-Cola Beverages Africa από την ΑΒ InBev έναντι ποσού 3,15 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για συμμετοχή της SAB Miller, την οποία πρόσφατα εξαγόρασε ο παγκόσμιος κολοσσός της μπύρας, AB InBev. Η συμφωνία για την μεταβίβαση του ποσοστού στην Coca-Cola Beverages Africa αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2017.

Η Coca-Cola Beverages Africa περιλαμβάνει δραστηριότητες στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, τη Κένυα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αιθιοπία, τη Μοζαμβίκη, τη Γκάνα, τη Μαγιότ και τις Κομόρες.

Επίσης, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία επί της αρχής, σύμφωνα με την οποία η Coca Cola θα αγοράσει το μερίδιο της AB InBev σε δραστηριότητες εμφιάλωσης στη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, τη Μποτσουάνα, τη Σουαζιλάνδη, το Λεσότο, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα, για άγνωστο ποσό.

Μετά την ολοκλήρωση των εξαγορών, η Coca Cola θα μεταβιβάσει τις συγκεκριμένες δραστηριότητες σε βασικούς της εταίρους –εμφιαλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ