Τα νέα σχέδια του Μυτιληναίου

Τα νέα σχέδια του Μυτιληναίου
Κατέστησε την Αλουμίνιον της Ελλάδος ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου διεθνώς έχοντας επενδύσει από το 2005 έως σήμερα 600 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη του 2016, και έχοντας δημιουργήσει έναν όμιλο που κινείται σε μεγάλο φάσμα της βιομηχανίας και της ενέργειας, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προανήγγειλε την αλλαγή της δομής της εταιρείας συμμετοχών, αναγνωρίζοντας ότι «η σημερινή δομή έχει κλείσει τον κύκλο της».

Ο ίδιος εστιάζει στη δυναμική της «Αλουμίνιον» μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος εξοικονόμησης και τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου όπου δραστηριοποιούνται οι δύο θυγατρικές του, τις Protergia και M+M.

Προβλέπει επίσης ρεκόρ για τις δραστηριότητες του αλουμινίου και της ενέργειας το 2017 και εκτιμά ότι την ίδια πορεία θα ακολουθήσει σιγά σιγά και η ΜΕΤΚΑ, η οποία βρίσκεται σε φάση ανασχηματισμού.

Σε ότι αφορά τη λιανική ηλεκτρισμού, ο κ.Μυτιληναίος εκτιμά ότι διαμορφώνεται πλέον μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση με την υποχρέωση της ΔΕΗ για μείωση του μεριδίου της κατά 50% το 2020, ποσοστό που αντιστοιχεί σε έναν τζίρο της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

Θέτει δε ως στόχο την αύξηση του μεριδίου της Protergia από 3% σήμερα στο 10% το 2018, έχοντας μάλιστα προσλάβει την McKinsey ως σύμβουλο για να σχεδιάσουν μαζί τα επόμενα βήματα στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού.

πηγή: Παραπολιτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ