Επενδύσεις ύψους 8 εκατ. από την Nestle

Επενδύσεις ύψους 8 εκατ. από την Nestle
Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Nestle ανέφεραν τη Δευτέρα σε δημοσιογραφική εκδήλωση ότι για το 2017 έχουν προγραμματισθεί επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η Αγγελική Παπαδοπούλου, υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων της Nestle Ελλάς το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης αφορά το εργοστάσιο επεξεργασίας καφέ στα Οινόφυτα.

Πρόκειται για ένα από τα τρία εργοστάσια που διαθέτει ο όμιλος στην Ελλάδα καθώς δραστηριοποιείται παραγωγικά και στην εμφιάλωση νερού (Κορπή) με μονάδα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας και στο παγωτό μέσω του εργοστασίου στον Ταύρο. Το τελευταίο μαζί με τον τομέα παγωτού της Nestle πέρασαν εδώ και περίπου δύο μήνες στην Froneri Παγωτό Ελλάς Α.Ε., την κοινή εταιρεία που έχει δημιουργήσει η ελβετική πολυεθνική με τον κολοσσό του παγωτού R&R.

Όπως επισημάνθηκε, ο κύκλος εργασιών της Nestlé Ελλάς το 2015 ανήλθε στα 365 εκατ. ευρώ, ενώ το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από την παραγωγή των εργοστασίων της στη χώρα μας. Η εταιρεία απασχολεί περί τους 1.000 εργαζόμενους.

Αναφορικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που θα επιβληθεί στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου 2017, η κα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η αύξηση της φορολογίας θα επηρεάσει την εταιρεία και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση 20-30% σε απόλυτα νούμερα από τη συγκεκριμένη αύξηση.

«Προετοιμαζόμαστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις, ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στο επενδυτικό μας πλάνο», υπογράμμισε. Σημειώνεται, ότι 50% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τον καφέ.

Η εταιρεία παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς δέσμευσής της στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Nestlé Needs YOUth», η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη ενώ, παράλληλα, ανανέωσε τη δέσμευσή της με νέο στόχο μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth» υλοποιήθηκε με επιτυχία, καθώς για την πρώτη τριετία ο στόχος για τη χώρα μας υπερκαλύφθηκε: Με στόχο 500 ευκαιρίες απασχόλησης (προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία) μέσα σε αυτό το διάστημα δόθηκαν 571 ευκαιρίες. Η Ελλάδα ανανέωσε τη δέσμευσή της με 450 νέες ευκαιρίες απασχόλησης (300 προσλήψεις και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας) για το διάστημα 2017-2020. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε συμβουλευτική καριέρας για 3.000 νέους, ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» του Nescafé παρείχε εκπαίδευση με πιστοποίηση σε 400 νέους σε τομείς που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», η συνεργασία της με άλλες εταιρείες δημιούργησε ένα δίκτυο υποστήριξης που έδωσε σε περισσότερους νέους επιπλέον εφόδια για την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

Παράλληλα, η Nestlé Ελλάς συνέχισε να στηρίζει και φέτος τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας συνολικά 300.000 γεύματα βρεφικών τροφών για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 3 ετών, σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Η ενεργοποίηση φέτος ξεκίνησε από τον δήμο Περιστερίου, όπου προσφέρθηκαν 100.000 γεύματα βρεφικών τροφών για το πρόγραμμα «Από την πρώτη μέρα δίπλα σου», ενώ η φετινή συνεισφορά ανεβάζει το σύνολο που έχει δωρίσει η εταιρεία τα δύο τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα στα 700.000 βρεφικά γεύματα.

Επιπλέον, η εταιρεία, δείχνοντας έμπρακτα ότι «Νοιάζεται» μοίρασε 200.000 μερίδες παιδικά δημητριακά Nesquik σε 14 Ιδρύματα, 60.000 παγωτά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» στη Χίο, ενώ συνέχισε τη σταθερή υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με προσφορά τροφίμων, η αγοραστική αξία των οποίων ξεπέρασε συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια τα 2 εκατ. ευρώ.

Με την πρωτοβουλία «Παιδιά Όλο Υγεία» η Nestlé Ελλάς έχει αγγίξει από το 2009 μέχρι σήμερα 110.000 μαθητές, ενώ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο εργοστάσιο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, έχει στοχεύσει στην ευαισθητοποίηση 60.000 παιδιών για τη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και την πλανήτη.

Τέλος, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δωρεάς φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε ξεκινήσει το 2013, προσέφερε ακόμα 120 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 300 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 65 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη θέση να κατέχουν τα σχολεία των περιοχών όπου εδρεύουν τα εργοστάσια της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ