Η Generali στο στόχαστρο της Allianz

Η Generali στο στόχαστρο της Allianz
Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης, είναι εν μέσω διαπραγματεύσεων με την Assicurazioni Generali, καθώς σκέφτεται να υποβάλει προσφορά για τις γαλλικές δραστηριότητες της εταιρίας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Στελέχη της Allianz δεν είναι βέβαια πως μια συγχώνευση με τη γαλλική μονάδα της Generali θα λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, ενώ οι εταιρίες μπορεί να μην καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, διευκρίνισαν οι πηγές.

Η Γαλλία αντιστοιχεί στο 15% των καθαρών ασφαλίστρων της Generali, καθώς είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της μετά την Ιταλία και τη Γερμανία.

Εκπρόσωποι των δύο εταιριών δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η αγορά των γαλλικών δραστηριοτήτων της Generali θα προσθέσει πάνω από 11 δισ. ευρώ στα ασφάλιστρα της μονάδας της Allianz στη χώρα. Αυτό θα φέρει την εταιρία πιο κοντά σε μέγεθος στους τρεις κορυφαίους ασφαλιστές της Γαλλίας, με την γερμανική Axa στην πρώτη θέση.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής με έδρα στο Μόναχο, Oliver Baete, ο οποίος πήρε τα ηνία της Allianz πέρυσι, έχει αναφέρει ότι θα εξετάσει εξαγορές για να πιάσει τους στόχους ανάπτυξης της Allianz, η οποία έχει ακόμη στη διάθεσή της 2,5 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό εξαγορών για να ξοδέψει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να επιστρέψει τα κεφάλαια στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ