Το πωλητήριο που φέρνει τα πάνω κάτω στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Το πωλητήριο που φέρνει τα πάνω κάτω στην ενοικίαση αυτοκινήτου
Μεγάλες ανατροπές στο χώρο του rent-a-car στην Ελλάδα φέρνει η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής της "Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε", η οποία αποτελεί τον master franchisee στην Ελλάδα των "Avis Rent a Car” και "Budget Rent a Car and Payless”.

Η Avis (OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960, αναφέρει το Capital. Με ένα διευρυμένο δίκτυο με περισσότερους από 80 σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων και με στόλο 31.000 αυτοκινήτων, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά καλύπτοντας ανάγκες ενοικίασης οχημάτων στους κλάδους της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (Rent a Car) και Μακροενοικίασης (Leasing), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στη χρηματοδότηση εμπόρων αυτοκινήτων και στην νέα της υπηρεσία μίσθωσης ιδιωτικών φορτηγών έως 3,5 τόνους ("van 4U").

Από το 2009 έχει συγχωνευθεί πλήρως με την Πειραιώς Best Leasing, ενώ το 2010 απορρόφησε την Πειραιώς Multifin Χρηματοδοτικές Μισθώσεις, έχοντας αποκτήσει παράλληλα το master franchise της Avis Rent a Car και της Budget Rent a Car για όλη την Ελλάδα.

Πιθανή πώληση της Olympic θα σηματοδοτήσει την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στη συγκεκριμένη αγορά. Η περυσινή χρονιά ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες για την Avis με τον Ανδρέα Ταπραντζή (πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Avis), στο τιμόνι της εταιρείας. Πέρυσι πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ προ φόρων κερδοφορίας με 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 152,2 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά, επένδυσε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και υποδομές για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, καθώς και 90 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων αυτοκινήτων και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, προσθέτοντας νέους σταθμούς σε περιοχές που δεν είχε πριν δραστηριοποίηση όπως στην Αλεξανδρούπολη, την Κεφαλλονιά, την Καλαμάτα, την Πάρο, το λιμάνι Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ