Επενδύσεις 54 εκατ. ευρώ και νέες θέσεις εργασίας από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Επενδύσεις 54 εκατ. ευρώ και νέες θέσεις εργασίας από την ΑΒ Βασιλόπουλος
Συνεχίστηκε η αναπτυξιακή πορεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος και στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, όπως αποτυπώνεται στα ισχυρά οικονομικά της μεγέθη.


Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 1,6 δις ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Παρά το γεγονός, ότι ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια του έτους, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια αγοράς, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, η ΑΒ, με συνέπεια τηρεί τη δέσμευσή της για συνεισφορά στην πράξη στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας που καλπάζει στη χώρα μας. Με τη δημιουργία νέων θέσεις εργασίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο μεγάλους εργοδότες στην Ελλάδα με περισσότερους από 13.800 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς φορείς σε εθνικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που εξακολουθεί να επικρατεί, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Σημειώνεται ότι την περασμένη τριετία (2013-2015) το ποσό επενδύσεων ήταν 260 εκατ. ευρώ.

Το 2016 η συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος στην απασχόληση ενισχύθηκε με τη δημιουργία 871 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στην τριετία 2013-2015 η εταιρία δημιούργησε 1.913 νέες θέσεις εργασίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών μέσα στην κρίση.

Ο Λεωνίδας Βρεττάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζομένους της ΑΒ, για την καθημερινή τους προσπάθεια που αποτελεί θεμέλιο και έμπνευση πίσω από κάθε μας ενέργεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους πελάτες μας για τη διαρκή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. H σχέση μας, η σχέση που δημιούργησε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος 78 χρόνια πριν και που παραμένει ζωντανή στην καθημερινότητά μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ