Το deal της ελληνικής εταιρίας Polyeco Group στο Λίβανο

Το deal της ελληνικής εταιρίας Polyeco Group στο Λίβανο
Το έργο διαχείρισης μετασχηματιστών και πυκνωτών ρυπασμένων με PCBs από το Λίβανο, ανέλαβε η ελληνική εταιρεία Polyeco Group (σσ πάροχος περιβαλλοντικών υπηρεσιών) μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα και υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος του Λιβάνου.

«Ένα ακόμα έργο ανατίθεται στον όμιλο της POLYECO-GROUP, στο Λίβανο αυτή τη φορά, καθιστώντας την εταιρεία κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Θανάσης Πολυχρονόπουλος.

Τα PCBs είχαν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο αριθμό εφαρμογών (π.χ. διηλεκτρικά υγρά), μέχρι την απαγόρευσή τους στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, λόγω των άριστων μονωτικών ιδιοτήτων τους και για το λόγο αυτό ανιχνεύονται σε πολλά προϊόντα. Πρόκειται για μια κατηγορία χλωριωμένων υδρογονανθράκων που περιλαμβάνει πάνω από 200 ιδιαίτερα τοξικές ενώσεις, που μπορεί να προκαλέσουν βραχείες ή χρόνιες επιδράσεις στον οργανισμό του ανθρώπου.

Επιπλέον, συσσωρεύονται σε ζωντανούς οργανισμούς και μεταφέρονται μέσω του αέρα, του νερού και των μεταναστευτικών ειδών σε όλο τον κόσμο.
Οι εργασίες ανασυσκευασίας των μετασχηματιστών και πυκνωτών έγιναν από στελέχη της Polyeco Group, διήρκησαν τρείς εβδομάδες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 72τόνοι.

Τα απόβλητα θα εξαχθούν στη Γαλλία προς καταστροφή, σε μονάδα αποτέφρωσης επικινδύνων αποβλήτων, σύμφωνα με τη συνθήκη της Βασιλείας.
Στον Λίβανο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες ειδική τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος του Λιβάνου, Mohamad Mashnouk, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτρισμού, Kamal Hayek και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ