Ο Σαββίδης απέκτησε πάνω από το 43% της Σουρωτή

Ο Σαββίδης απέκτησε πάνω από το 43% της Σουρωτή
Πάνω από το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή φαίνεται να ελέγχει ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος ετοιμάζεται να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Στόχος του επιχειρηματία – μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι να αυξήσει τον έλεγχο του στην εταιρεία αλλά και να καταρτίσει business plan για την ανάπτυξη της.

Ο επιχειρηματίας έχει υποσχεθεί - ενώπιον των μικρομετόχων - την περαιτέρω ανάπτυξη της Σουρωτής με επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων, επιθετικές προωθητικές ενέργειες σε νέες αγορές, αξιοποίηση του δικτύου εταιρειών της Dimera Group αλλά και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει αν ο κ. Σαββίδης διεκδικήσει το ποσοστό (4,5%) που κατέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής από το πακέτο μετοχών της Σουρωτή, η πώληση του οποίου θα γίνει την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το 1,2 ευρώ ανά μετοχή, ένα ποσό πολύ πάνω από το το 1 ευρώ ανά μετοχή που προσέφερε η Coca Cola αλλά και πάνω από το 1,05 ευρώ ανά μετοχή που έφτασε να δίνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Στην περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίσει να διεκδικήσει και το ποσοστό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής, τότε αυξάνει τη συμμετοχή του περί το 48%.

Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση της Coca Cola ΗBC που κατέχει το 20% της εταιρείας, μπροστά στις νέες εξελίξεις.

Ο όμιλος Σαββίδη έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να προτείνει στην την Coca- Cola HBC να΄ αγοράσει τις μετοχές που κατέχει, ενώ προσβλέπει και στην στήριξη των θεσμικών επενδυτών.

Εκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σουρωτής, θεσμικοί μέτοχοι είναι επίσης ο δήμος Θέρμης (κάτοχος του 16%), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (4,5%) και ο Σύλλογος Ορφέας. Ο δήμος Θέρμης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές του, αλλά ούτε να βάλει εμπόδια στον επιχειρηματία, ενώ έχει διαμηνύσει ότι θα συμμετάσχει σε τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αν η Coca Cola HBC θελήσει να διατηρήσει το ποσοστό της θα πρέπει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή, σε περίπτωση που αυτή δρομολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι δεν λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς της κι εμφανίζεται ζημιογόνος σε επίπεδο κερδών προ φόρων, η Σουρωτή εξακολουθεί να κατέχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο του ανθρακούχου μεταλλικού νερού στην ελληνική αγορά, της τάξης του 55%, ενώ παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό.

πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ