Η ΘΕΣ γάλα διευρύνει το δίκτυο της

Η ΘΕΣ γάλα διευρύνει το δίκτυο της
Επεκτατική πορεία ακολουθεί η εταιρεία ΘΕΣ γάλα, που διαθέτει 57 αυτόματους πωλητές γάλακτος σε όλη την Ελλάδα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεπεράσει τους 65.


Το 1 λίτρο γάλα από τους αυτόματους πωλητές ΘΕΣ γάλα πωλείται προς 1,10 ευρώ και όταν ο καταναλωτής έχει αγοράσει προπληρωμένη κάρτα η τελική τιμή του προϊόντος μειώνεται στο 1 ευρώ.

Στα σούπερ μάρκετ το γάλα διαμορφώνεται στο 1,41 ευρώ το λίτρο με τη γαλακτοβιομηχανία να κρατά σταθερές τιμές του προϊόντος εξαιτίας της πτώσης της κατανάλωσης σε όλο το φάσμα της αγοράς τροφίμων.

Η εγχώρια γαλακτοβιομηχανία προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες δίνοντας έμφαση στις αγορές του εξωτερικού διότι η εγχώρια αγορά παρουσιάζει «κόπωση» και κυρίως βλέπει ότι ζήτηση να μειώνεται.

Ιδιοκτήτης μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας μίλησε στο bankingnews λέγοντας ότι δεν συμμερίζεται τις προσδοκίες που διατυπώνονται για ανάπτυξη της οικονομίας το 2017 διότι όπως είπε οι συνθήκες δεν ευνοούν ανάλογες προσδοκίες.

Αναφορικά με την εταιρεία ΘΕΣ γάλα είπε ότι κάθε επιχειρηματική προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτη χωρίς να κάνει όμως άλλο σχόλιο.

Το bankingnews αναζήτησε στοιχεία από τις εταιρείες ερευνών για την κατανάλωση του γάλακτος αλλά οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι σταμάτησαν τις μετρήσειςδιότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν δίνουν στοιχεία καθώς προέκυψαν αρκετές διαφωνίες ανάμεσα τους.

Σε ένα περιβάλλον μειωμένης ζήτησης και χαμηλών προσδοκιών η εταιρεία ΘΕΣ γάλα σχεδιάζει την ανάπτυξή της αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά του φρέσκου γάλακτος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος είπε στο bankingnews ότι η εταιρεία αναπτύσσεται χωρίς τραπεζικό δανεισμό.
Σήμερα σε όλη την Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί 57 αυτόματοι πωλητές γάλακτός και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεπεράσει τους 65.

Στην Αττική θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος καθώς θα εγκατασταθούν επιπλέον 10 αυτόματοι πωλητές γάλακτος με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να ανέλθει σε 35 από 24 που είναι σήμερα.

Σήμερα η εταιρεία ΘΕΣγάλα έχει αποκλειστική συνεργασία με 50 φάρμες και 100 παραγωγούς γάλακτος.

Το πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ότι ο παραγωγός πληρώνεται στο 1 μήνα όταν στον κλάδο οι πληρωμές γίνονται μετά από 3 μήνες.

Η παραγωγή γάλακτος σε ημερήσια βάση ανέρχεται σε 120 τόνους εκ των οποίων οι 45 καταναλώνονται από το ιδιωτικό δίκτυο της εταιρείας και το υπόλοιπο πηγαίνει στην εγχώρια βιομηχανία.

Η εταιρεία ΘΕΣγάλα έχει βάλει υψηλά στάνταρ στους παραγωγούς.

Στην περίπτωση που η ποιότητα του προϊόντος δεν είναι σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές προβλέπονται κυρώσεις ενώ στην περίπτωση που παραγωγοί που βρίσκονται μέσα στις προδιαγραφές δίνονται έξτρα μπόνους.

Η τιμή αγοράς από τον παραγωγό κυμαίνεται από τα 0,38 έως 0,42 λεπτά το λίτρο.

Πάντως μία φάρμα για να καλύπτει τα έξοδά της, η τιμή αγοράς πρέπει να είναι υψηλότερη των 0,40 ευρώ το λίτρο.

πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ