Πωλητήριο στα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία- Οι διεκδικητές

Πωλητήριο στα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία- Οι διεκδικητές
Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) στη Σερβία αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ήδη δύο Σέρβοι επιχειρηματίες. Πρόκειται για τους Miodrag Kostic και Petar Matijevic, οι οποίοι έχουν προσφέρει τίμημα για την εξαγορά των δύο εργοστασίων, ύψους 25 και 26 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι Kostic, είναι γνωστός στην ελληνική πλευρά, καθώς μέσω της εταιρείας του Sunoco Doo είχε εμφανιστεί και παλαιότερα ως υποψήφιος αγοραστής για το 82,33% της ΕΒΖ.

Επτά χιλιάδες τόνους ζάχαρης παρήγηγαγε το εργοστάσιο της ΕΒΖ

Επτά χιλιάδες (7.000) τόνους ζάχαρη παρήγαγε το Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ν. Ορεστιάδας κατά τη φετινή καμπάνια, η οποία ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τα τεύτλα που έφτασαν για κατεργασία στη μονάδα ήταν 67.000 τόνοι, που προήλθαν από τα 14.200 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν σε Έβρο και Ροδόπη και από τα 450 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν στη Βουλγαρία.

Πολύ πάνω από τον μέσο όρο ήταν οι ζαχαρικοί τίτλοι της φετινής παραγωγής, ωστόσο σημαντικά μειωμένα ήταν τα κιλά που παρήχθησαν ανά στρέμμα. Συγκεκριμένα, η παραγωγή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στους 5 τόνους/στρέμμα, όταν το 2014 η στρεμματική απόδοση έφτανε τους 7 τόνους.

Η μείωση αυτή αποδίδεται στην ανομβρία που παρατηρήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά και στη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

Σε ό, τι αφορά την εξόφληση των καλλιεργητών για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2015, την προηγούμενη εβδομάδα καταβλήθηκαν 500.000 ευρώ και άλλα τόσα αναμένεται να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες.

Εφόσον γίνει και η πληρωμή αυτή, θα απομείνουν άλλα 1,3 εκ. ευρώ για την εξόφληση, τα οποία επίσης θα πιστωθούν τμηματικά, πιθανότητα σε άλλες δύο δόσεις, στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ