Η Airbnb και τα έσοδα δισεκατομμυρίων στα εστιατόρια

Η Airbnb και τα έσοδα δισεκατομμυρίων στα εστιατόρια
Την Πέμπτη, η υπηρεσία εκμίσθωσης ακινήτων, Airbnb, κυκλοφόρησε μια έκθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι απέφερε έσοδα 4,5 δισ. δολαρίων σε εστιατόρια 36 αγορών παγκοσμίως, το περασμένο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb εκτιμά ότι οι επισκέπτες της έχουν δαπανήσει 1,5 δισ. δολάρια στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, περίπου 50 με 90 δολάρια ο κάθε ένας ημερησίως για τη διατροφή του.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην πρώτη θέση με 470 εκατομμύρια δολάρια έσοδα επισκεπτών σε εστιατόρια, ενώ ακολουθεί το Λος Άντζελες με 236 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα εστιατόρια στο Λονδίνο έβγαλαν περίπου 561 εκατομμύρια δολάρια από τους επισκέπτες της Airbnb, το Παρίσι 430 εκατομμύρια δολάρια και το Τόκιο 329 εκατομμύρια δολάρια.

Στην έκθεσή της, η εταιρεία παρουσίασε παράλληλα κι ένα νέο χαρακτηριστικό που έκανε ντεμπούτο πρόσφατα: Το Guidesbook (οδηγός). Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, η νέα αυτή επιλογή στην Airbnb επιτρέπει στους οικοδεσπότες να συστήσουν τοπικά εστιατόρια, καταστήματα καθώς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου οι επισκέπτες να συμβουλεύονται τον οδηγό αυτόν και να σχεδιάζουν ανάλογα το ταξίδι τους.

Μέχρι σήμερα, η Airbnb δήλωσε ότι έχουν προστεθεί στον οδηγό 200.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι 90.000 είναι εστιατόρια, τα οποία είναι διαθέσιμα σε 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει ταξιδιωτικά πακέτα που θα αφήσει τους επισκέπτες να κανονίσουν ορισμένες δραστηριότητες, εκτός από τη δυνατότητα κράτησης δωματίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ