Τα χέρια έδωσε η Phaistos Networks με μεγάλο γερμανικό όμιλο

Τα χέρια έδωσε η Phaistos Networks με μεγάλο γερμανικό όμιλο
Στρατηγική συνεργασία με τον γερμανικό μιντιακό όμιλο ProSiebenSat.1  έχει ξεκινήσει η Phaistos Networks, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού, glomex.

H συνεργασία ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι, έχοντας στον πυρήνα της το «πάντρεμα» των υπηρεσιών της glomex και των τεχνολογιών adserving και programmatic (ADMAN και Adomium) της Phaistos Networks, για τη δημιουργία μιας ενιαίας τεχνοεμπορικής λύσης, με στόχο την αντιμετώπιση μιας κυρίαρχης ανάγκης της αγοράς: την αύξηση και αξιοποίηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του ποιοτικού Video Inventory, συνδυάζοντας προηγμένες λύσεις διαχείρισης και στόχευσης του παραγόμενου video ad inventory.

Η νέα λύση, που έχει προκύψει από την προσαρμογή και ενσωμάτωση των υπηρεσιών των δύο εταιρειών, έχει στον πυρήνα της το Video περιεχόμενο και τη Video διαφήμιση και απαντά τόσο στην αυξανόμενη χρήση του adblocking, όσο και στην απουσία ενός δομημένου τρόπου διάθεσης και διάχυσης του πρωτογενούς Video περιεχομένου μεταξύ των δημιουργών-ιδιοκτητών-publishers.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του adblocking, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του πρώτου μέρους της λύσης μέσω της υπηρεσίας Video Value Service (VVS) στα websites τηλεοπτικών καναλιών της χώρας, βάσει της οποίας καθίσταται δυνατή η παράκαμψη (bypassing) των adblockers σε πραγματικό χρόνο άρα και η «απελευθέρωση» του μέχρι πρότινος «κλειδωμένου» Video Inventory (preroll-midroll-postroll).

Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, είναι προγραμματισμένη η εφαρμογή στην Ελλάδα και του δεύτερου μέρους της λύσης με την υπηρεσία Media Exchange Service (MES), μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, πλατφόρμα Trading πρωτογενούς premium video περιεχομένου.
Για το monetization του video inventory, που προκύπτει τόσο από την παράκαμψη των adblockers όσο και από τη διάχυση του περιεχομένου μέσω του MES, γίνεται χρήση των τεχνοεμπορικών υπηρεσιών της Phaistos Networks (ADMAN & Adomium), ανάλογα με την εμπορική πολιτική του εκάστοτε publisher/content owner.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Phaistos Networks και glomex, μετά την ολοκλήρωση εφαρμογής της συνολικής λύσης στην Ελλάδα, έχουν σχεδιάσει την επέκτασή της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά με τη Phaistos Networks Α.Ε.

Η Phaistos Networks δραστηριοποιείται αμιγώς στο χώρο του Διαδικτύου από το 1997, είναι δημιουργός και ιδιοκτήτρια εταιρεία του Pathfinder.gr και του BestPrice.gr, ενώ έχει αναπτύξει μια σειρά τεχνολογιών/προϊόντων που χρησιμοποιούνται ευρέως από τη διαδικτυακή αγορά της χώρας, με εξειδίκευση στον τομέα της digital διαφήμισης όπως τα ADMAN (ad management platform) και Adomium (programmatic buying services).

Στρατηγική συνεργασία με τον μεγαλύτερο γερμανικό μιντιακό όμιλο ProSiebenSat.1 (http://www.prosiebensat1.com/en/home) έχει ξεκινήσει η Phaistos Networks, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού, glomex (http://www.glomex.com/), μιας εταιρείας που προσφέρει καινοτόμους B2B υπηρεσίες για τη διάθεση και τη διάχυση του πρωτογενούς premium Video περιεχομένου μεταξύ των broadcaster/content owners και των publishers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ