Με ταμπέλα "Σκλαβενίτης" από το '17 τα καταστήματα "Μαρινόπουλος"

Με ταμπέλα "Σκλαβενίτης" από το '17 τα καταστήματα "Μαρινόπουλος"
Με αλλαγή ταμπέλας που θα φέρει την επωνυμία Σκλαβενίτης ξεκινά η ανακαίνιση όλων των καταστημάτων που θα παραλάβει από τον Μαρινόπουλο και θα θέσει σε λειτουργία υπό το νέο καθεστώς, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μικρές παρεμβάσεις εντός των καταστημάτων, προκειμένου να μοιάζουν περισσότερο με τα καταστήματα Σκλαβενίτη.

Η αλλαγή επωνυμίας θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για την εταιρεία, ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει καταναλωτές. Βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με την Carrefour, το σήμα του γαλλικού ομίλου επιτρέπεται να διατηρηθεί στα καταστήματα έως τις 31 Μαρτίου 2017. Σε επόμενη φάση ο Σκλαβενίτης σχεδιάζει ριζικές ανακαινίσεις των καταστημάτων του Μαρινόπουλου με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί να προβλέπει ανακαινίσεις 6-8 καταστημάτων μηνιαίως για σε ορίζοντα 3 – 4 ετών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο Σκλαβενίτης δεν αποκλείεται να εφαρμόσει σε κάποια από τα μικρά καταστήματα τον τύπο καταστήματος Fresh Market που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει από το 2007. Πρόκειται για μικρά καταστήματα γειτονιάς με έμφαση στα νωπά προϊόντα. Ολα τα υπερμάρκετ του Μαρινόπουλου θα διατηρηθούν σε λειτουργία, ενώ το ποια και πόσα από τα υπόλοιπα καταστήματα θα κλείσουν θα εξαρτηθεί, πρώτον, από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και δεύτερον, από το εάν καταστήματα του σημερινού δικτύου του Μαρινόπουλου γειτνιάζουν με υφιστάμενα καταστήματα του Σκλαβενίτη, όπου πιθανότατα θα προκριθεί η συνέχιση της λειτουργίας του μεγαλύτερου, εκείνοι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ή με τη χαμηλότερη μίσθωση.

Σε περιπτώσεις που απαιτηθεί για λόγους ανταγωνισμού ή/και βιωσιμότητας να κλείσουν κάποια καταστήματα, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε αυτά που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Το δίκτυο του Μαρινόπουλου που «κληρονομεί» ο Σκλαβενίτης είναι 142 καταστήματα στην Αττική, 244 καταστήματα στην περιφέρεια (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 18 καταστήματα της εταιρείας Κρόνος στην Πάτρα) και 18 καταστήματα στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ