Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός της Amazon με το PayPal

Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός της Amazon με το PayPal
Η Amazon έχει εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών καθώς επιθυμεί να ανταγωνιστεί το PayPal, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο event οικονομικής τεχνολογίας Money 2020, στην Κοπεγχάγη.

Ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκίνησε και πάλι τις δραστηριότητες που σχετίζονται με online πληρωμές το 2013. Αυτές επιτρέπουν στους πελάτες του Amazon να πληρώνουν για οτιδήποτε σε άλλους ιστότοπους, με το λογαριασμό τους στην εταιρία. Η επιλογή αυτή απευθύνεται και σε εμπόρους.

Η Amazon τώρα επεκτείνει την προσφορά σε εμπορικούς εταίρους, δηλαδή επιχειρήσεις-τρίτα μέρη που φιλοξενούν κάποιο κατάστημα ή έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ιδέα αυτή αναμένεται να δώσει σε αυτά τα μαγαζιά μια λύση για πληρωμές, που μπορεί να ενσωματωθεί στα online καταστήματά τους.

«Το Amazon Payments Partner Program προσφέρει στους Εταίρους τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να επεκτείνουν την εμπιστοσύνη και την ευκολία της εμπειρίας Amazon στους εμπορικούς πελάτες τους», ανέφερε ο Patrick Gauthier, αντιπρόεδρος στην Amazon Payments, σε σημερινό δελτίο τύπου.

Η Amazon Payments αποτελεί άμεση ανταγωνίστρια του PayPal και εταιριών πιστωτικών καρτών όπως η Visa, η οποία έχει τη δική της λύση για online πληρωμές, υπενθυμίζει το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ