Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημείωσε το Ελ. Βενιζέλος τον Φεβρουάριο

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημείωσε το Ελ. Βενιζέλος τον Φεβρουάριο
Περισσότεροι από 1 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Φεβρουάριο.

Ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες τον περασμένο Φεβρουάριο το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η κίνηση έφτασε το 1,07 εκατ. ανθρώπους, με άνοδο της τάξης του 18,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πρόκειται για αύξηση ρεκόρ της επιβατικής κίνησης, «το οποίο θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους».

Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ