Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες [λίστα]

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες [λίστα]
Η AirHelp, μια startup διεκδίκησης αποζημιώσεων για λογαριασμό επιβατών, αξιολόγησε πάνω από 30 αεροπορικές εταιρείες με κριτήρια την ποιότητα, τις επιδόσεις σε χρόνους και τις απαντήσεις σε αιτήσεις αποζημίωσης και έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους χειρότερους και τους καλύτερους.

Η εταιρεία αναφέρει πως "Τα αεροπορικά ταξίδια είναι κάτι περισσότερο από την τιμή του εισιτηρίου" και πως ο βαθμολογικός πίνακας δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να προβλέψουν καλύτερα πώς θα τους αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες σε περιπτώσεις όπως οι καθυστερήσεις, οι ακυρώσεις ή οι υπεράριθμες κρατήσεις θέσεων.

Την κορυφαία θέση μεταξύ των καλύτερων έλαβε η Qatar Airways, με την KLM Royal Dutch Airlines να είναι στη δεύτερη θέση. Χειρότερος αερομεταφορέας αναδείχθηκε η Sata, μια μικρή αεροπορική εταιρεία με έδρα στις Αζόρες με τις πτήσεις της να είναι στην πλειοψηφία εσωτερικού. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο, κυρίως μεταξύ των βρετανικών μέσων, η κακή θέση της Eayjet η οποία είναι στην τελευταία δεκάδα καταλαμβάνοντας μάλιστα την δεύτερη θέση πριν το τέλος.

Η Easyjet, όπως σημειώνει ο Independent, μεταφέρει περισσότερους επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Virgin Atlantic, ένας άλλος αεροπορικός κολοσσός ,καταλαμβάνει την τρίτη θέση από το τέλος. Το ζήτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, με μια σειρά από επιχειρήσεις όπως η AirHelp να κυνηγούν τους επιβάτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα των καθυστερήσεων, των ακυρώσεων και των υπεράριθμων κρατήσεων.

Η AirHelp λέει πως η έρευνα της λαμβάνει υπόψη του αιτήματα που είχαν αρχικά απορριφθεί από την αεροπορική εταιρεία, αλλά αργότερα εγκρίθηκαν στο δικαστήριο, ο χρόνος που η εταιρεία χρειάζεται για να αναγνωρίσει και να χειριστεί μια αξίωση και ο χρόνος που περνά ώσπου μια εταιρεία πληρώσει την αποζημίωση.

Οι πρώτες και καλύτερες της λίστας

1.Qatar Airways

2. KLM

3. Air Baltic

4. Air France

5. Lufthansa

6. Air Canada

7. Emirates

8. Croatia Airlines

9. British Airways

10. Finnair

Οι τελευταίες της λίστας

Norwegian AirShuttle

Icelandair

Alitalia

Iberia

Aer Lingus

TAP Portugal

Swiss

VirginAtlantic

easyJet

SATA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ