Το deal στον τεχνολογικό κλάδο που κόστισε 250 εκατ. δολάρια

Το deal στον τεχνολογικό κλάδο που κόστισε 250 εκατ. δολάρια
Με το δικό της mobile OS, η Microsoft δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των smartphones, όμως έχει βρει έναν άλλο τρόπο να φτάσει στα χέρια των χρηστών, μέσω των εφαρμογών. Είναι γνωστό ότι λανσάρει αρκετά apps για τα αντίπαλα Android και iOS.

Τώρα προσθέτει στο portfolio της και το SwiftKey. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Microsoft και η SwiftKey, ήρθαν σε συμφωνία και η πρώτη δίνει 250 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσει τη δεύτερη. Οι εταιρείες προς το παρόν δεν σχολιάζουν την είδηση, όμως αναφέρεται ότι η εξαγορά θα ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στην εβδομάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το SwiftKey είναι το δημοφιλές πληκτρολόγιο, διαθέσιμο για iOS και Android και εγκατεστημένο σε πάνω από 300 εκατ. συσκευές. Ανακοινώθηκε μόνο για Android το 2010, το 2014 ήρθε στο iOS, αρχικά ήταν επί πληρωμή, στη συνέχεια έγινε δωρεάν και ξεκίνησε τα in-app purchases.

Δεδομένου ότι η Microsoft έχει ήδη το δικό της keyboard app, το Word Flow (ετοιμάζεται να έρθει σε iOS και Android), γιατί να θέλει να εξαγοράσει και την SwiftKey; Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η SwiftKey στο πληκτρολόγιό της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Microsoft και σε άλλα προϊόντα εκτός του πληκτρολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ