Ο τεχνολογικός κολοσσός που είδε τα κέρδη του να «απογειώνονται»

Ο τεχνολογικός κολοσσός που είδε τα κέρδη του να «απογειώνονται»
Στα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 701 εκατομμύρια δολάρια απογειώθηκαν τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού, Facebook, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015.  

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το 80% των διαφημιστικών εσόδων της κατά την περίοδο αυτή προήλθε από τις διαφημίσεις της κινητής τηλεφωνίας ενώ το ποσοστό αυτό ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 69%.

Οι μετοχές αναρριχήθηκαν στο 8,7% και έφτασαν στο καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα έσοδα όλης της χρονιάς έφτασαν στα 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται περίπου από τα 800 εκατομμύρια δολάρια έως 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι το Facebook έχει πλέον ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα.

Ο αναλυτής της MKM Partners, Rob Sanderson, χαρακτήρισε την ανάπτυξη ως πρωτοφανής ενώ ο Ken Sena, ο αναλυτής της Evercore ISI, δήλωσε ότι η ανάπτυξη της διαφήμισης αντικατοπτρίζει αυτό που παρέχεται στους διαφημιστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το 2015 ήταν μια «μεγάλη χρονιά για το Facebook. Η κοινότητά μας μεγάλωσε και η επιχείρησή μας έχει ανθίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ