Ψήνεται mega deal στα σούπερ μάρκετ: Ποιος εξαγοράζει ποιον

Ψήνεται mega deal στα σούπερ μάρκετ: Ποιος εξαγοράζει ποιον
Θέμα ημερών είναι να πέσουν οι υπογραφές για το mega deal στον κλάδο του λιανεμπορίου, αυτό της εξαγοράς της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος από την αλυσίδα Metro της οικογένειας Παντελιάδη καθώς η δεύτερη εξασφάλισε το πράσινο φως από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, ηπρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά την μείωση των επιτοκίων και κούρεμα των υποχρεώσεων της Βερόπουλος, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εφ’ όσον η συμφωνία μεταξύ Μetro και Βερόπουλου ευοδωθεί, θα αλλάξει εκ νέου ο χάρτης της εγχώριας αγοράς σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις αφορούν τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου Βερόπουλος, καθώς οι δραστηριότητες στο εξωτερικό θα μείνουν στον κ. Νίκο Βερόπουλο.

Λίγα λόγια για την αλυσίδα Metro

Η Metro παρουσίασε το 2014 πωλήσειςύψους 697,3 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDA ύψους 29,12 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 17 εκατ. ευρώ.

Το δίκτυο καταστημάτων My Μarket αριθμεί σήμερα 64 καταστήματα λιανικής, ενώ τα Metro Cash & Carry αποτελούν την αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων χονδρικής στη χώρα, με 46 σημεία.

Ζημιές για τον Βερόπουλο...

Ο όμιλος Βερόπουλος παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 537,7 εκατ. ευρώ για το 2014. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 127,9 εκατ. ευρώ και το κόστος πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 409,8 εκατ. ευρώ.

Η χρήση ήταν ζημιογόνα κατά 6,9 εκατ. ευρώ ενώ στο ταμείο του ομίλου κατά τη λήξη της περιόδου τα ταμειακά διαθέσιμα έφθαναν τα 9,4 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.

Οι συνολικές υποχρεώσεις (τραπεζικός δανεισμός μαζί με τους προμηθευτές) έφθαναν 354, 9 εκατ. ευρώ.

Στον ισολογισμό εμφανίζονται οφειλές ύψους 39 εκατ. ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία από 9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.

Με τα 185 καταστήματα της Βερόπουλος, το νέο σχήμα που θα προκύψει, θα διαθέτει 295 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr