Δημόσιο: Πουλά το 100% σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ

Δημόσιο: Πουλά το 100% σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ
Στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στις ΔΕΚΟ (100%) προχωρά το ελληνικό δημόσιο  με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων, αλλά και της τήρησης των δεσμεύσεων απέναντι στο μνημόνιο εν όψει συναντήσεων Στουρνάρα και Σαμαρά με το κλιμάκιο της τρόικα

Ουσιαστικά η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη απόφαση καταργεί τον περιορισμό που ίσχυε για την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει σε ΔΕΚΟ στρατηγικές σημασίας όπως τα δίκτυα και υποδομές

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας. Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η ακρόαση των προτεινόμενων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για τους προτεινόμενους για διορισμό κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη, οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με Υπουργική Απόφαση.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.