Σεβασμό των δεσμεύσεων για το λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός

Σεβασμό των δεσμεύσεων για το λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός
Να στηρίξει την κινεζική βούληση για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ. Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο, το Πεκίνο είναι ανήσυχο για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Λι Κετσιάνγκ να επισκεφθεί το Πεκίνο, καθώς αυτή απευθύνθηκε χωρίς να προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

«Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Λι στον κ. Τσίπρα.

«Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Η Ελλάδα θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης.