Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ

Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ
H Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας- Θ.Ε.Α. εγκανιάστηκε από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Αφορά στη δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά πενήντα (50) νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών, σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45.

Σκοπός του Ε.Β.Ε.Α. είναι μέσω της «Θ.Ε.Α.» να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες και νέες ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από ειδικούς, θα έχουν την ευκαιρία να τις μεταμορφώσουν σε μια νέα δυναμική επιχείρηση.

Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κ. Μίχαλος ανέφερε ότι «με τα εγκαίνια αυτού του χώρου ξεκινά ουσιαστικά η λειτουργία ενός “φυτωρίου” καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας.
Η δημιουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιεί το Ε.Β.Ε.Α., στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος “Έργο Αθήνα”.

Στο κτίριο αυτό θα φιλοξενήσουμε 50 νεοφυείς επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα μέχρι 18 μηνών, παρέχοντας ένα σύγχρονο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, αλλά και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων: γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δράσεις επιμόρφωσης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διευκόλυνσης της πρόσβασης των νέων επιχειρήσεων σε κεφάλαια χρηματοδότησης.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπός μας είναι να συμβάλουμε, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Και που εξαιτίας τους, έχουμε δει ως τώρα πολλές εξαιρετικές ιδέες να μην προχωρούν.

Πιστεύουμε ότι είναι καιρός η Αθήνα να πάρει ξανά ζωή. Να επανεφεύρει τον εαυτό της, να γίνει και πάλι ένας τόπος που αναπτύσσεται, βελτιώνεται, δημιουργεί ευκαιρίες για τους ανθρώπους της και προστιθέμενη αξία για τη χώρα. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνένωση δυνάμεων, με κινητοποίηση και ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με αξιοποίηση της γνώσης και του ταλέντου των νέων ανθρώπων.

Με τη λειτουργία αυτής της δομής φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Και ελπίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα τη δούμε να γεμίζει από ζωή, δημιουργικές ιδέες και ελπιδοφόρες προοπτικές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπία. Να στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο και κουλτούρα ανάπτυξης, με καινοτομία, νέες ιδέες και προϊόντα. Σε ένα μοντέλο που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη - εργαζόμενο, θα ενισχύει την απασχόληση αλλά και θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις δυναμικές παραγωγικές διαδικασίες που θα μας πάνε μπροστά.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η δημοτική αρχή της Αθήνας έγινε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχεδίασε και υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική με στοχευμένες παρεμβάσεις. Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αξιοποιείται ένα πολύ σημαντικό τμήμα του μεγάλου αναπτυξιακού μας προγράμματος «Έργο Αθήνα», που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

Επίσης, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «σε αυτό το πλαίσιο εγκαινιάζουμε σήμερα την «Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων», την υλοποίηση της οποίας έχει αναλάβει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών» και συνέχισε: «Η Αθήνα συμπορεύεται με τους οικονομικούς φορείς της πρωτεύουσας και της χώρας, για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα της οικονομικής ανάκαμψης αλλά και της υψηλής ανεργίας. Οι κοινές δράσεις δημιουργούν νέους δεσμούς και αναδεικνύουν νέες δυνατότητες για το μεγάλο στοίχημα της οικονομικής ανάκαμψης. Η Αθήνα μπορεί τώρα να οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ