Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ

 Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ
Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση της διοίκησης της ΔΕΗ να κριθεί παράνομη η απεργία της ΓΕΝΟΠ, ενώ τροπολογία με βελτιώσεις κατέθεσε ο υπουργός ενέργειας κύριος Μανιάτης.


Εν τω μεταξύ, εν όψει της δικαστικής απόφασης, η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής χωρίς να αποκλείεται η επιστράτευση των εργαζομένων
Πάντως, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των εργαζομένων και να καθησυχάσει τις τοπικές κοινωνίες.
Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εσόδων από την αποκρατικοποίηση θα πάει στη ΔΕΗ, οι οικονομικές προτάσεις πρέπει να είναι πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για πέντε χρόνια και οι κάτοικοι κοντά στις μονάδες θα έχουν προτεραιότητα σε τυχόν προσλήψεις λόγω εντοπιότητας.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η πελατειακή βάση της νέας εταιρείας, μετά την απόσχιση, θα είναι ανάλογη του προφίλ της πελατειακής βάσης της ΔΕΗ «ιδίως από άποψη οικονομικής συμπεριφοράς και δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά κατηγορία πελατών», δηλαδή δεν θα δοθεί στη «μικρή» ΔΕΗ το «φιλέτο» του πελατολόγιου της ΔΕΗ.