Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν από το ΕΒΕΑ

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν από το ΕΒΕΑ
Η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2014» σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που πέρσι είχαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα,

παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών, έγινε απόψε.

"Σήμερα, βραβεύουμε επιχειρήσεις που όχι μόνο κατάφεραν να πετύχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις, αλλά στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του και πρόσθεσε: "Οι δικές τους ιστορίες – αλλά και οι ιστορίες χιλιάδων άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, που καταφέρνουν να επιβιώνουν απέναντι στην κρίση – λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια ως πηγή αισιοδοξίας. Μια πηγή ελπίδας, μέσα σε ένα περιβάλλον εφιαλτικό".

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε εξάλλου ότι ακόμα και μέσα στην κρίση, η Ελλάδα δεν έπαψε να αναδεικνύει επιχειρηματικούς πρωταθλητές "οι οποίοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει και παρόν και μέλλον. Ότι μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη ημέρα. Για την οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης: που θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών".

"Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν", σημείωσε.

Παρουσιάζοντας εξάλλου τις προτεραιότητες για την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου ο κ. Μίχαλος σημείωσε τα εξής:

"Η πρώτη αφορά τη μετατόπιση της οικονομικής πολιτικής, από το δόγμα της σκληρής λιτότητας στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

Είναι σαφές ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ως τώρα σε δημοσιονομικό επίπεδο θα πρέπει να διατηρηθεί.

Όμως, δεν είναι διατηρήσιμη μια δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται αποκλειστικά σε μέτρα λιτότητας και εξοντωτικής φορολόγησης. Ένα πλεόνασμα που προέκυψε κατά 60% από την αύξηση της φορολογίας, δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Χρειάζεται άμεσα ώθηση στην ανάπτυξη, με γενναίες πολιτικές για τη στήριξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα.

Κατ’ αρχήν με αλλαγή πλεύσης στο μέτωπο της φορολογίας.

Ανάλογη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης, με ανταγωνιστικό κόστος.

Η στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης οφείλει να τεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ισχυρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πιστεύω ότι σε όλους αυτούς τους τομείς θα δοθεί προτεραιότητα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Δένδιας είναι ένας πολιτικός με σύγχρονες απόψεις, ο οποίος – σε όλες τις κυβερνητικές θέσεις στις οποίες υπηρέτησε ως τώρα – έδειξε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά θεωρώ ότι είναι εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, ένα υπουργείο που βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας".

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

VENUS GROWERS

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ELPENΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

COSMOTE

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕΗ Α.Ε.

ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

AEGEAN AIRLINES

ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

PHARMATHEN

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΟΜΙΛΟΣANTENNA

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

METROΑ.Ε.Β.Ε.

ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

COMMERCIAL HUBΑ.Ε.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε.

AIRFASTTICKETS

ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Διευθύνων ΣύμβουλοςGENESISPHARMA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Παρέμβαση για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο την εξωδικαστική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, ενώ επιπλέον στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φορείς, θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στο Πτωχευτικό Δίκαιο. Στόχος είναι με ταχείες διαδικασίες να μπορέσουν να απεγκλωβισθούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
"Γνωρίζω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας κατά την απογευματινή εκδήλωση Απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής ενώ γνωστοποίησε ότι για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων "ήδη διαπραγματευόμαστε την ανάθεση της σχετικής ολοκληρωμένης μελέτης στην Παγκόσμια Τράπεζα".

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια να συνταχθεί και ο επιχειρηματικός κόσμος ενώ σχολίασε: "στη μάχη για την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντι τις δυνάμεις του βαθέως κράτους, της ζωντανής έκφρασης των δεκαετιών ασφυκτικού εγκλεισμού της οικονομίας από την αγκύλωση του κρατισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ