H ελληνική εταιρία tablet και smartphone που απογείωσε τις πωλήσεις της

H ελληνική εταιρία tablet και smartphone που απογείωσε τις πωλήσεις της
 Συνεχίστηκε για έβδομο στη σειρά τρίμηνο η άνοδος των οικονομικών μεγεθών της MLS Πληροφορική. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκε κατά 50% και ανήλθε σε 3,28 εκατ. ευρώ από 2,18 εκατ. ευρώ πέρυσι.


Τα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο 37% και ανήλθαν σε 0,78 εκατ. ευρώ έναντι 0,57 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1,64 εκατ. ευρώ έναντι 1,55 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 6%.
Τέλος, η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 20,44 εκατ. ευρώ από 18,37 στις 31.12.2013.

Στον τομέα των κινητών η η εταιρία λάνσαρε το 2012 το πρώτο ελληνικό Android smartphone MLS iQTalk.
Τον Ιανουάριο του 2014 λάνσαρε το MLS iQTalk Silk® το οποίο παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στο χρήστη να το κλειδώνει και να το ξεκλειδώνει μόνο με τη φωνή του. Με το νέο Talk&Lock®, ο χρήστης αποθηκεύει απλά την εντολή που επιθυμεί, και κάθε φορά που θέλει να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, την προφέρει και εκείνο ανοίγει για αυτόν. Αλλά μόνο για αυτόν καθώς αναγνωρίζει τη μοναδική χροιά της φωνής του χρήστη. Τον Μάρτιο του 2014 η MLS παρουσίασε στην αγορά το πιο ασφαλές Android smartphone της αγοράς, το MLS iQTalk Fingerprint® , με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος. Το 2013 η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητες της στην αγορά των tablets, λανσάροντας το πρώτο ελληνικό tablet με λειτουργικό σύστημα Android, το MLS iQTab®.
Το 2014 εξελίσσεται σε μια πολύ δυναμική χρονιά για την MLS στο πεδίο των tablet, αφού ήδη στην αγορά κυκλοφορούν συναρπαστικά προϊόντα. Το MLS iQTab Astro 3G® είναι το πρώτο tablet της εταιρίας με οθόνη 7,85’’ προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες, από την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων μέχρι τη λειτουργία family, που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης πολλών χρηστών από ένα και μόνο MLS iQTab Astro 3G®. Επίσης, κυκλοφορούν τα MLS iQTab Space και MLS iQTab Candy, ενώ πρόσφατα η εταιρία παρουσίασε το MLS iQTab Kido, το νέο tablet για μικρούς και μεγάλους, το μοναδικό που έχει όλες τις παιδικές εφαρμογές στα ελληνικά.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του α΄ τριμήνου του 2014 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε: «100.000 Έλληνες ήδη χρησιμοποιούν έξυπνα MLS κινητά τηλέφωνα και tablets. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτά που ετοιμάζουμε για τη συνέχεια και πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη (Making Life Simple)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ