Ολα τα deals που έρχονται σε τηλεπικοινωνίες, τρόφιμα, super market και ζύθο

Ολα τα deals που έρχονται σε τηλεπικοινωνίες, τρόφιμα, super market και ζύθο
Σε νέα φάση εισέρχεται η ελληνική οικονομία, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αισιοδοξία που επικρατεί έπειτα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά κινείται πλέον στον αστερισμό των νέων deals που συζητούνται σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας. Συμφωνιών που θα αναδιατάξουν το χάρτη και που θα αναδείξουν νέες δυνάμεις, πιο ισχυρές και με καλύτερη ρευστότητα.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ .

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από το επιτυχές deal Intracom Telecom με την Ericsson και ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης ετοιμάζει την επόμενη του κίνηση με τη μεταβίβαση της HOL στη Vodafone. Το τίμημα του deal θα κινείται στα 80-85 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα που οι συζητήσεις για την ΗΟL συνεχίζονται όμως, πηγές μιλάνε και για δραστηριότητα ως προς την τύχη της εν Ελλάδι κυπριακής θυγατρικής Cyta. Η εταιρεία δείχνει να αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, ιδιαίτερα τώρα που ο κυπριακός ΟΤΕ περνάει σε φάση ιδιωτικοποίησης όπως προβλέπει το μνημόνιο για τη Μεγαλόνησο. Αν κρίνει κανείς και την επίσης μεγάλη κινητικότητα για την Forthnet όλα δείχνουν πως θα έχουμε ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι και φθινόπωρο μπροστά μας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Πέραν των παραπάνω, κινήσεις που θα συζητηθούν και συμφωνίες αναμένουμε και από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Ήδη ο όμιλος Μαρινόπουλου με στοχευμένες ενέργειες εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου του κ. Ζερόμ Λουμπέρ, ετοιμάζεται για νέα εξαγορά πιθανότατα προτού να ολοκληρωθεί το 2014. Πρόκειται για συμφωνία που αφορά ελληνική αλυσίδα η οποία θα ενσωματωθεί στον γιγάντιο όμιλο Μαρινόπουλου.

ΤΡΟΦΙΜΑ.

Ταυτόχρονα, στον κλάδο των τροφίμων δεδομένη είναι η κινητικότητα γύρω από το όνομα της πολύπαθης Νίκας αλλά και ως προς τον κλάδο γάλακτος μετά το deal Vivartia - ΜΕΒΓΑΛ. Η πρώτη μάλιστα βιομηχανία στα τρόφιμα δείχνει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τον κλάδο γιαούρτης με τις πληροφορίες να αναφέρονται ακόμα και σε εξαγορά περιφερειακής δύναμης. Η Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου κινείται εξωστρεφώς ενώ και η ΦΑΓΕ έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των συμφωνιών, καθώς θέλει να κλειδώσει την αγορά γιαούρτης στην Ελλάδα, αν και στον κλάδο ενδιαφέρον έχει επιδείξει η πάντοτε συντηρητική Friesland.

ΖΥΘΟΣ.

Παρά το γεγονός πως η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διέψευσε τα περί συμφωνίας με την Carlsberg, οι συζητήσεις έγιναν και πηγές αναφέρονται σε νέο φλερτ που θα καταλήξει το πιθανότερο εντός του καλοκαιριού λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν σε επίπεδο ρευστότητας για τη FIX. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος διαρρέει πληροφορίες περί εξαγοράς εκ μέρους του εταιρείας στον κλάδο των τροφίμων. Τέλος, έγκυρες πηγές μιλάνε περί ενδιαφέροντος από πολύ μεγάλο πολυεθνικό παίκτη στην αγορά των τσιγάρων για ελληνικό όμιλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ