Αλλάζει όνομα η ΕΣΕΕ

Αλλάζει όνομα η ΕΣΕΕ
'Αλλαξε η ονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε "Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας" και υπάρχει πλέον πρόβλεψη για την ύπαρξη συνεργαζόμενων μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.


Αυτές είναι δύο βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της για το 2014 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κυλλήνη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Οι 220 αντιπροσώποι από όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας προχώρησαν στην έγκριση του παρακάτω ψηφίσματος:
• Η αντοχή της Μμε εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Καλούμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
• Η Συνέλευση καλεί τον εμπορικό κόσμο να υποστηρίξει όλους τους εμπόρους που κατέρχονται ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
• Στηρίζουμε τα Επιμελητήρια, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
• Ζητούμε την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς, που έχουν υποστεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε το νησί και κινδυνεύουν να αναστείλουν τις εργασίες τους.
• Να παραμείνει η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια πραγματοποιείται, στην αρχαία Ολυμπία.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το συνέδριο και η συνέλευση έδειξαν τη μεγάλη ωριμότητα του εμπορικού κόσμου, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων απέναντι στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε για αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής...Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ και τη Γενική Συνέλευση του 2014 γιατί αποτελούν πλέον διαδικασίες-σταθμούς στη συλλογική μας ιστορία. Θα μας επιτρέψει να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, να εφοδιαστούμε με αυτοπεποίθηση για αυτά που πρέπει να πράξουμε και να προωθήσουμε στα επόμενα χρόνια. Όλοι μας αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε να δούμε απροκατάληπτα την κατάσταση και να προβούμε στις απαραίτητες αλλαγές…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ