Πωλήθηκε το 50% της Coco-Mat - Ποιοί είναι οι αγοραστές

Πωλήθηκε το 50% της Coco-Mat - Ποιοί είναι οι αγοραστές
Σε νέους μετόχους πέρασε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας COCO-MAT που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικολογικών προϊόντων ύπνου (στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, ανωστρώματα, κρεβατοστρώματα), λευκών ειδών και επίπλων για σπίτια και ξενοδοχεία.


Ειδικότερα, ο Όμιλος Libra, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, με τον επενδυτικό όμιλο The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του, αποτελούν τους νέους μετόχους της COCO-MAT με ποσοστό 50% ενώ ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της COCO-MAT Μιχάλης Ευμορφίδης, κατέχει το υπόλοιπο 50%. Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι της COCO-MAT ήταν οι Μιχάλης και Παύλος Ευμορφίδης με ποσοστό 90% και Νικήτας Μαρκόπουλος με ποσοστό 10%. Από τη μετοχική σύνθεση, αποχώρησαν οι δύο τελευταίοι, αλλά παραμένουν ενεργά μέλη της εταιρείας.

Ο Όμιλος Libra, είναι ένας διεθνής όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες και διαθέτει παρουσία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.
Ο Όμιλος The Cycladic Group που έχει τη βάση του στο Λονδίνο, δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Δημήτρη Γουλανδρή προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική.
Η COCO-MAT ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει 70 σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένων 29 σημείων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Δραστηριοποιείται σε 12 χώρες ενώ στοχεύει σε σημαντική ανάπτυξη της παγκόσμιας παρουσίας της στην επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ