Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Να αναλάβουν τα επιμελητήρια τη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων

 Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Να αναλάβουν τα επιμελητήρια τη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων
 Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης ζητεί να αναλάβουν τα επιμελητήρια την όλη διαδικασία της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και να χαρακτηριστούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Ε.).

Με αφορμή το τελικό στάδιο του σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ο κ. Κορκίδης σημειώνει τη δυναμική που διαθέτουν τα επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, «ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα».
Επισημαίνει ακόμη ότι η επιτυχής υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης αποτελούν φανερή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου των επιμελητηρίων, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ