ΔΕΗ: Πράσινο φως για την κατασκευή της Πτολεμαϊδας 5 -Πήρε ομολογιακό 739 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Πράσινο φως για την κατασκευή της Πτολεμαϊδας 5 -Πήρε ομολογιακό 739 εκατ. ευρώ
Εκδόθηκε από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes η τελική ασφαλιστική κάλυψη για το ομολογιακό δάνειο, ύψους 739 εκατ. ευρώ, που σύναψε η ΔΕΗ με κοινοπραξία ξένων τραπεζών.

Σκοπός του ομολογιακού είναι η μερική χρηματοδότηση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V» ισχύος 660 MW.
Πλέον, «όλες οι προϋποθέσεις εκταμίευσης του δανείου έχουν ικανοποιηθεί», αναφέρει η ΔΕΗ.
Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας φθάνει στο 1,4 δισ. ευρώ, πρόκειται δηλαδή για τη μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Οι δράσεις και απαιτούμενες διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ενεργειακού έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η εταιρεία.
Η νέα λιγνιτική μονάδα θα έχει ισχύ 660 μεγαβάτ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα.
Κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.
Aναμένεται επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ με την ουσιαστική ανανέωση του στόλου των εγκατεστημένων Μονάδων, καθώς το κόστος λειτουργίας της θα είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις παλαιές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ