Η αλλαντοβιομηχανία που "κόβει" εργαζόμενους

Η αλλαντοβιομηχανία που "κόβει" εργαζόμενους
Η σύσταση "εργοστασικής επιτροπής" αλλά και η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Νοεμβρίου, ήταν σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αιτία 10 απολύσεων σε μια από τις ισχυρότερες αλλαντοβιομηχανίες της χώρας τη Νίκας.

Από το σύνολο των ανθρώπων που απολύθηκαν, οι τρεις ήταν συνδικαλιστές - μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών.

Η αιτία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ήταν η καθολική συμμετοχή τους στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου αλλά και η δημιουργία της νεοσύστατης Εργοστασιακής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εργοστασιακής Επιτροπής, Νίκο Μπίμπα «χτες με φώναξαν στο γραφείο προσωπικού. Μπαίνοντας στο γραφείο υπήρχε και δικαστικός επιμελητής, ο οποίος μου παρέδωσε την απόλυση και την αποζημίωση μου και με οδήγησαν εκτός εργοστασίου». Σύμφωνα με τον ίδιο οι απολύσεις οφείλονται στο γεγονός ότι συμμετείχαμε την προχθεσινή απεργία αλλά και ότι προχωρήσαμε στην σύσταση Εργοστασιακής Επιτροπής την οποία η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας δεν ήθελε.
Τις απολύσεις καταδίκασαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και πλήθος σωματείων του κλάδου των τροφίμων και των ποτών.
Και σήμερα οι εργαζόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας προχωρά σε 24ωρη απεργία ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ