Το 9,99% της ΓΕΚ Τέρνα εξαγοράζει η York Capital Management

 Το 9,99% της ΓΕΚ Τέρνα εξαγοράζει η York Capital Management
Στην επίτευξη συμφωνίας προχώρησαν ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

H συμφωνία, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.
Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ