Mermeren: Στα 3,045 ευρώ το καθαρό μέρισμα ανά Ελληνικό Πιστοποιητικό

Mermeren: Στα 3,045 ευρώ το καθαρό μέρισμα ανά Ελληνικό Πιστοποιητικό

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Στο ποσό των 4,06 ευρώ (μικτό) ανέρχεται το μέρισμα ανά Ελληνικό Πιστοποιητικό για τη μετοχή της Mermeren Kombinat AD Prilep, σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, Εκδότη Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ) της εισηγμένης.

Το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί ανά ΕΛ.ΠΙΣ. μετά την παρακράτηση φόρου (σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 2396/1996, όπως ισχύει), ανέρχεται σε 3,0450 ευρώ.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023. Από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, τα ΕΛ.ΠΙΣ θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω ποσού.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 από την πληρώτρια Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία, ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων, οι οποίοι τηρούν τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις επενδύσεων), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά σε περιπτώσεις θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό Θανόντος στο Σ.Α.Τ., υπό τον χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται από το δίκτυο των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων τους.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο δικαιούχος τηρούσε τους τίτλους του μέσω πιστωτικού ιδρύματος/επιχείρησης επενδύσεων που έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, η καταβολή του ποσού που του αναλογεί θα διενεργηθεί μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. μπορούν να απευθύνονται στη Θεματοφυλακή/Group Support/Operations της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε (κα Ευαγγελίου τηλ. 210-3288228, κα Σιώπη 210-3288709, κα Τσακίρη τηλ. 210-3335446).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ