Εκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά του Smart Park- ιδιοκτησίας REDS-του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Εκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά του Smart Park- ιδιοκτησίας REDS-του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Το SMARTPARK βρίσκεται στη θέση Γυαλού

Δεν δείχνει να έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για την Trade Estates- στο μ.κ της οποίας πήρε θέση το LatsCo (για το 4,2% του μ.κ έναντι 8 εκατ.) παρότι έχει καθυστερήσει η συμφωνία για την εξαγορά του Smart Park- ιδιοκτησίας REDS-του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έγραφε σήμερα το πρωί το fpress.gr και μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε η συμφωνία.

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου FOURLIS, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίαςμε την REDS Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ),για την αγορά του 100% των μετοχών της «ΓΥΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.») ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του SMART PARK.

Το SMARTPARK βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου "Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος", στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνουπερίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσειςστάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση της TradeEstatesεντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικήςεξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σημειώνεται πως το Εμπορικό Πάρκο SMARTPARK έχει πετύχει σημαντικέςεπιδόσεις ανάκαμψης στημετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα του Πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019.Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνοτου 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρωσημαντική αύξηση κατά18% στην επισκεψιμότητά του,σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ