Mubashir Mukadam: Ιδού το απόλυτο αφεντικό της Attica Group, ιδιοκτήτριας του Blue Horizon

Mubashir Mukadam: Ιδού το απόλυτο αφεντικό της Attica Group, ιδιοκτήτριας του Blue Horizon

Η απάντηση έρχεται μέσα από ένα δεδαλώδες  πλαίσιο  εταιριών το οποίο εκτείνεται από την Ελλάδα, έως τα νησιά Κέυμαν, που βρίσκεται και η έδρα της εταιρίας που ελέγχει πλήρως την Attica Group

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, πολλοί αναρωτιούνται ποιος είναι ο επικεφαλής της εταιρίας που ελέγχει την Attica Group, ιδιοκτήτριας του μοιραίου πλοίου Blue Ηοrizon, που οδήγησε στο θάνατο έναν νέο άνθρωπο μόλις 36 ετών, τον Αντώνη Καρυώτη. Η απάντηση έρχεται μέσα από ένα δεδαλώδες πλαίσιο εταιριών το οποίο εκτείνεται από την Ελλάδα, έως τα νησιά Κέυμαν, που βρίσκεται και η έδρα της εταιρίας που ελέγχει πλήρως την Attica Group. Ετσι λοιπόν το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον κ. Mubashir Mukadam, επικεφαλής της εταιρίας που κατέχει έμμεσα μετοχές και δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 97,4% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ποιος είναι ο Mubashir Mukadam

Πριν ιδρύσει την Blantyre το 2016, ο Mubashir ήταν επικεφαλής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της KKR για τις Ευρωπαϊκές Ειδικές Καταστάσεις. Στην KKR έχτισε και κλιμάκωσε με επιτυχία την επιχείρηση στην Ευρώπη, από την πρόσληψη και εκπαίδευση μιας ομάδας 10 ατόμων, την προμήθεια ευκαιριών δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, και την καινοτομία και την ανάπτυξη επιτυχημένης επενδυτικής πορείας για την επιχείρηση στην Ευρώπη . Ίδρυσε επίσης και αναβάθμισε την Pillarstone, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανάκαμψης που ξεκίνησε με περίπου 1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015. Πριν από την KKR, ο Mubashir ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην York Capital, όπου βοήθησε στη δημιουργία της ευρωπαϊκής πιστωτικής δραστηριότητας του ομίλου, αυξάνοντάς την σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ώρα της αναχώρησής του. Πριν από το York, ο Mubashir εργάστηκε για την Deutsche Bank. Ο Mubashir ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 στην Bankers Trust/Deutsche Bank. Ο Mubashir έχει πτυχίο B.Sc. (Hons) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Bath. Είναι επίσης κάτοχος MBA με διάκριση από το Wharton School of Business στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Ο Mubashir είναι προσκεκλημένος ομιλητής για ευρωπαϊκές ειδικές καταστάσεις που επενδύει στο πρόγραμμα MBA στο London Business School.

Μετοχική σύνθεση

Όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις προς τις δημόσιες αρχές, η διαδικασία του πλήρους ελέγχου της εταιρίας ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου του 2023 , αφού έληξε η διαδικασία της δημόσιας πρότασης που είχε υποβληθεί μέσω Χρηματιστηρίου και από την οποία προκύπτει ότι STRIX Holdings L.P. που εδρεύει στην Ιρλανδία, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Attica Group, κατέχοντας άμεσα το 28,3% και έμμεσα το 69,1% μέσω της θυγατρικής της MIG Shipping S.A., και ελέγχεται μέσω αλυσίδας επιχειρήσεων, από την BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD.

Παραίτηση

Την ίδια στιγμή και με καθυστέρηση σχεδόν δύο ημερών έγινε δεκτή η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Group Σπύρου Πασχάλη, μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που σκοτώθηκε όταν τον έσπρωξαν κατά τον απόπλου του Blue Ηοrizon το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ