Κυβέρνηση προς τους ακτοπλόους: Ρίξτε τις τιμές, έχετε 30% περιθώριο

Κυβέρνηση προς τους ακτοπλόους: Ρίξτε τις τιμές, έχετε 30% περιθώριο

Την Πέμπτη αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για μείωση στα ναύλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου της Κυβέρνησης με τους ακτοπλόους. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι πολύ υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη, προκειμένου να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος και να προχωρήσουν σε κινήσεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τους ακτοπλόους να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα προκειμένου να πέσουν οι τιμές, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων καθιστούν δύσκολο το ταξίδι στις Κυκλάδες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Τα στελέχη της κυβέρνησης προσήλθαν στη συνάντηση με βασική αρχή την ανάγκη μείωσης των τιμών καθώς κατά πληροφορίες οι ακτοπλόοι φαίνεται πως έχουν περιθώρια προς τα κάτω έως και 30%.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την Πέμπτη αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για μείωση στα ναύλα.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο βηματισμός της κυβέρνησης και να διασαφηνιστεί ποια είναι τα αιτήματα και τα περιθώρια κινήσεων από πλευράς της Πολιτείας. Σε αυτήν συμμετείχαν εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξήγησε στους παρευρισκόμενους το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ακτοπλοΐα.

Από την άλλη πλευρά, οι ακτοπλόοι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την πολιτική της μη μείωσης των ακριβών τιμών των εισιτηρίων.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές της αγοράς οι τιμές δεν μειώνονται γιατί, το μισθολογικό κόστος είναι αυξημένο κατά 8%, υπάρχει ανατίμηση κατά 18% στα κόστη επισκευής και ανταλλακτικών αλλά και στα και τα αυξημένα ασφάλιστρα κατά 29%, ενώ έχουν ανέβει και τα επιτόκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ