AstraZeneca: θα δαπανήσει 400 εκατ. δολ. για να φυτέψει 200 εκατ. δέντρα

AstraZeneca: θα δαπανήσει 400 εκατ. δολ. για να φυτέψει 200 εκατ. δέντρα

Η δέσμευση αντιπροσωπεύει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

 

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια για να φυτέψει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δέντρα έως το 2030 ως μέρος της στρατηγικής της για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η δέσμευση αντιπροσωπεύει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για μια από τις πιο πολύτιμες εισηγμένες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 230 δισεκατομμύρια δολάρια. Η AstraZeneca είχε έσοδα περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.
Ωστόσο, η νέα δέσμευση για τη βιωσιμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. Το 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φυτέψει και θα διατηρήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δέντρα μέχρι το τέλος του 2025.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα στραφεί στο βιοαέριο που παράγεται από κοπριά αγελάδας και απόβλητα τροφίμων στις ΗΠΑ, για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα εκεί.

Μεγάλο μέρος της παγκόσμιας φαρμακευτικής και βιοτεχνολογικής βιομηχανίας δεν έχει θέσει ακόμη στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού, ανακάλυψαν ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ