ΕΕ: Στο στόχαστρο η Amazon για την εξαγορά της iRobot

 ΕΕ: Στο στόχαστρο η Amazon για την εξαγορά της iRobot


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει μια τετράμηνη έρευνα μετά το τέλος της προκαταρκτικής επανεξέτασης της συμφωνίας στις 6 Ιουλίου

 

Η εξαγορά 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon της εταιρείας κατασκευής ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών iRobot βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνα αντιμονοπωλιακής αρχής στην ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters, εβδομάδες αφότου ο αμερικανικός κολοσσός διαδικτυακής λιανικής κέρδισε την έγκριση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμφωνία.

Η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά τον Αύγουστο του περασμένου έτους για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έξυπνων συσκευών της που περιλαμβάνει φωνητικό βοηθό Alexa, έξυπνους θερμοστάτες, συσκευές ασφαλείας και έξυπνες επιτοίχιες οθόνες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει μια τετράμηνη έρευνα μετά το τέλος της προκαταρκτικής επανεξέτασης της συμφωνίας στις 6 Ιουλίου, ανέφεραν οι πολίτες.

Η Amazon είναι απίθανο να προσφέρει διορθωτικά μέτρα κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής φάσης. Ωστόσο, έχει μια τελική ευκαιρία τις επόμενες ημέρες για να πείσει την εποπτική αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ ότι η συμφωνία είναι υπέρ του ανταγωνισμού, αν και οι πιθανότητες είναι υψηλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ