Νέα παράταση της προθεσμίας δεσμευτικών προσφορών για την Αττική Οδό

Νέα παράταση της προθεσμίας δεσμευτικών προσφορών για την Αττική Οδό

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ

Παρατείνεται έως την 17η Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στη διαγωνιστική διαδικασία για τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προσφορών αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της πλειονότητας των προεπιλεγέντων επενδυτών.

Η σύμβαση των υφιστάμενων παραχωρησιούχων λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και το ΤΑΙΠΕΔ έχει εδώ και ενάμιση χρόνο σε εξέλιξη τη διαγωνιστική διαδικασία για τη νέα σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 25 ετών.

Τον αυτοκινητόδρομο των 70 χλμ. κατασκεύασαν, λειτουργούν και συντηρούν οι εταιρείες Άκτωρ Παραχωρήσεις (Ελλάκτωρ), ΕΤΕΘ (Άβαξ) και η γαλλική EGIS Projects.

Οι επενδυτές

Στο διαγωνισμό για τη νέα παραχώρηση συμμετέχουν οκτώ κοινοπρακτικά σχήματα με τα περισσότερα από αυτά να αποτελούνται από ελληνικές και ξένες εταιρείες. Στις τελευταίες εξελίξεις ως προς τη συμμετοχή των επενδυτών αξίζει να αναφερθεί, ότι από το σχήμα των Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ – Ardian, η τελευταία αποχώρησε. Στη θέση της φέρεται να ήρθε η γαλλική Meridiam.

Επίσης λίαν προσφάτως στους υποψήφιους επενδυτές εισήλθε και η Intrakat ως εταίρος της πορτογαλικής BRISA.

Η αρχική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί στις 29 Μαίου.

Ωστόσο, λόγω των εθνικών εκλογών, αποφασίστηκε νέα ημερομηνία και είναι αυτή της 10ης Ιουλίου.

Άρα ο διαγωνισμός πήγε πίσω για 40 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ