Microsoft: Πρόβλεψη για πρόστιμο 400 εκατ.δολαρίων στην Ιρλανδία για παραβίαση απορρήτου στο Linked

 Microsoft: Πρόβλεψη για πρόστιμο 400 εκατ.δολαρίων στην Ιρλανδία για παραβίαση απορρήτου στο Linked

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (IDPC) ξεκίνησε έρευνα το 2018 για το εάν οι στοχευμένες διαφημιστικές πρακτικές της παραβιάζουν τον ευρωπαϊκό νόμο περί προστασίας δεδομένων

 

Η μεγάλη εταιρεία λογισμικού Microsoft Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει να επιβαρυνθεί με χρέωση περίπου 425 εκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο για ενδεχόμενο πρόστιμο από μια ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για υποτιθέμενες παραβιάσεις απορρήτου στη μονάδα της LinkedIn.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (IDPC) ξεκίνησε έρευνα για την επαγγελματική πλατφόρμα δικτύωσης το 2018 για το εάν οι στοχευμένες διαφημιστικές πρακτικές της παραβιάζουν τον ευρωπαϊκό νόμο περί προστασίας δεδομένων.

Η εντολή της ρυθμιστικής αρχής δεν είναι δημόσια και η Microsoft είπε ότι το LinkedIn ενημερώθηκε για την προκαταρκτική απόφαση τον Απρίλιο. Η Microsoft πρόσθεσε ότι θα αμφισβητήσει το προτεινόμενο πρόστιμο αφού λάβει μια τελική παραγγελία.

«Μετά από έλεγχο και ανάλυση, η εταιρεία θα αυξήσει το υπάρχον αποθεματικό της για το θέμα και, με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, θα χρεώσει περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023», ανέφερε η Microsoft σε ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Microsoft διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη εν μέσω ευρύτερης αδυναμίας της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ