Air New Zealand: Και τώρα... ζυγίζει και τους επιβάτες πριν επιβιβαστούν σε διεθνείς πτήσεις

 Air New Zealand: Και τώρα... ζυγίζει και τους επιβάτες πριν επιβιβαστούν σε διεθνείς πτήσεις

 

Οι πιλότοι χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για να υπολογίσουν το βάρος και την ισορροπία του φορτωμένου αεροσκάφους προτού απογειωθεί, ανέφερε η Air New Zealand 

 

H Air New Zealand θα ζητήσει από τους επιβάτες να ζυγιστούν πριν επιβιβαστούν σε διεθνείς πτήσεις σε μια δοκιμή που στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ζητήσει από περισσότερους από 10.000 πελάτες που ταξιδεύουν στο διεθνές δίκτυό της να λάβουν μέρος στην έρευνα βάρους των επιβατών πριν επιβιβαστούν.
Η Air New Zealand είπε ότι οι πιλότοι πρέπει να γνωρίζουν το βάρος και την ισορροπία του φορτωμένου αεροσκάφους πριν από κάθε απογείωση.
Η κίνηση έρχεται μετά από μια ανάκαμψη στα διεθνή ταξίδια τον περασμένο χρόνο μετά την άρση των περιορισμών Covid-19.

«Τώρα που τα διεθνή ταξίδια επανέρχονται και λειτουργούν, ήρθε η ώρα να ζυγισθούν οι διεθνείς ταξιδιώτες», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσε.
Η εταιρεία ζύγιζε προηγουμένως τους ταξιδιώτες στις πτήσεις εσωτερικού της το 2021.

«Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά», δήλωσε ο Alastair James της Air New Zealand.

«Με τη ζύγιση, θα μας βοηθάτε να πετάμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε φορά», είπε ο James.

Η Air New Zealand είπε ότι η έρευνά της θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του gate lounge ορισμένων πτήσεων που αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο του Ώκλαντ μεταξύ 29 Μαΐου και 2 Ιουλίου.
Δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ζητά από τους ταξιδιώτες να ζυγιστούν πριν πετάξουν.

Η φινλανδική αεροπορική εταιρεία Finnair άρχισε να ζυγίζει τους επιβάτες της το 2017, με στόχο την ενημέρωση των στοιχείων σχετικά με το μέσο βάρος των επιβατών.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί αερομεταφορείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας που χρονολογούνται από το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ